با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
تمرکز مواد آلی و هیدروکربورها و یا واحد حجم سنگ بسیار محدود است و حرکت آن مواد نسبت به سنگ مخزن نیز به آهستگی صورت میگیرد. مولکولهای هیدروکربور آزاد شده و یا بخشهای کوچک نفتی در حال ورود به سنگ مخزن اصولا کوچکتر از معبر سنگ بود و استفاده از نیروی ارشمیدس ، نیروی موئین ، نیروی هیدرودینامیکی ، تراوایی موثر و در صد اشباع آب سنگ مخزن به بخش بالاتر مخزن انتقال پیدا میکند. حرکت صعودی هیدروکربور در مخزن منوط به جابجایی دیگر ملکولهای هیدروکربور بوده با این که بوسیله جریان آب صورت میگیرد.
ورود هیدروکربور به مخزن تداوم حرکت صعودی آن را تامین میکند. نفت و گاز شناور در آب با استفاده از نیروهای ارشمیدس و هیدرودینامیکی به سمت قله تاقدیس حرکت میکند. تمرکز نفت و گاز در قله تاقدیس مقاومت آن دو را در مقابل
مقصود از راهنماهای اکتشاف مواد معدنی، نشانه هايی است که نشانگر وجود کانسار در محل
هستند. در ضمن عمليات اکتشافی ممکن است به يک يا چند نشانه از اين گروه برخورد شود که در
5 خردادماه ۱۲۸۷، آغازگردورها ای جدید در حیات سیاسی و اقتصادی این مرز و بوم بود. در این روز سرنوشت ساز، دکل حفاری مستقر در چاه شماره یک مسجد سلیمان، توانست در منطقه نفتون به نفت برسد. این کشف بزرگ که اولین اکتشاف نفت در خاورمیانه به شمار می آید، سرآغازی برای اتفاقات تلخ و شیرینی شد که تاریخ صنعت نفت را در کمی بیش از یک قرن گذشته رقم زده است. گروه پژوهش و مطالعات پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران به مناسبت یکصد و پنجمین سال اکتشاف نفت در ایران، نگاهی کوتاه به تاریخ پیدایش صنعت نفت کشورمان داشته است:
برداشت و فروش قیر که از چشمه های قیر در شرق شوشتر استحصال می شد توسط خانواده هایی از سادات شوشتر که به سادات قیری مشهور بودند انجام می گرفت. صدور قیر که از شوشتر به هندوستان صورت می گرفت، پای انگلیسیهای کنجکاو را به چشمه های قیر شوشتر باز کرد و منتج به خریداری زمینهای نفت خیز از سادات قیری شوشتر و حفر اولین چاه نفت ایران در شوشتر شد.
بعدها در این مکان شهر مسجدسلیمان از طریق اسکان عشایر به وجود آمد و تاریخ صنعت نفت ایران از این
آسفالت مادهای سیاه، چسبناک و بسیار چسبنده یا شبه جامد میباشد. آسفالت مادهای ترکیبی است که از مخلوط کردن شن و ماسه و قیر ساخته میشود و در ساخت جاده، باند فرودگاه و پشت بام ساختمانها به کار گرفته میشود.در این مقاله به معرفی انواع آسفالت پرداخته شده است.
بتن آسفالتی
بتن آسفالتی ، پوسته متراکم و سیاهرنگی است که قسمت عمده و بطور کلی استخوان بندی آن را مصالح سنگی دارای دانه بندی پیوسته (با کمترین فضای خالی) تشکیل میدهد و ذرات آن به توسط قیر به هم چسبیدهاند. بتن آسفالتی جسم همگن و توپری است که خود بار میبرد، مقاومت برشی نسبتا زیاد دارد، در برابر عوامل جوی و چرخ وسایل نقلیه پایداری میکند و نیاز به تعمیر همیشگی ندارد.
به عبارت دیگر بتنی است که در آن ، به جای دوغاب سیمان ، قیر بکار رفته است و برای پر کردن هر چه بیشتر فضاهای
اين ماده از نظر شيميايي داراي تركيبي بسيار پيچيده است و داراي خواص فيزيكي از جمله چسبندگي و ضد رطوبتي بوده و در ديسولفيد كربن و CO2 حل مي-شود.
در برخي از كشورها، واژة آسفالت(Asphalt) معادل با واژه قير (Bitumen) به كار برده مي-شود، اما در ايران، آسفالت بيشتر به معني مخلوطي از قير و ماسه كه در راهسازي كاربرد دارد، مورد استفاده قرار مي¬گيرد.
انواع قير
قير را از نظر منشا توليد، ميتوان به سه دستة قيرهاي طبيعي، قطراني و نفتي تقسيم-بندي كرد:
الف) قيرهاي طبيعي (Native Asphalts or Natural Bitumens)، دستهاي از مواد قيري هستند كه تحت تاثير عوامل جوي و گذشت زمان به طور طبيعي ايجاد شده و بدون نياز به روشهاي تقطير بهكار ميروند و از لحاظ تركيب و خواص بسيار متنوع ميباشند.
ب) قيرهاي قطراني (Coal Tar Pitches)، موادي سياه رنگ و سخت هستند كه باقيماندة تقطير قطران زغال سنگ ميباشند. سطح تازه شكستة آنها براق بوده و به هنگام حرارت دادن، با افت سريع گرانروي، ذوب ميشوند و دماي ذوبشان به روش توليد آنها وابسته است.
ج) قيرهاي نفتي (Petroleum Asphalts)، آن دسته از قيرهايي هستند كه منشاء آنها نفت خام مي¬باشد. اين قيرها، قيرهاي جامد و نيمه جامدي هستند كه به طور مستقيم از تقطير نفت خام و يا با عمليات اضافي ديگري نظير دميدن هوا به دست ميآيند و نسبت به انواع ديگر قير، كاربردهاي بيشتر و مصرف بالاتري را دارا هستند.
نحوة توليد قير نفتي
نفت خامي كه توسط لولههاي قطور و از مراكز بهرهبرداري به پالايشگاه منتقل مي¬گردد، پس از تصفيه و انجام مراحل مختلف عملياتي (در همين مراكز)، تبديل به فرآوردههاي گوناگوني ميشود كه قير نفتي نيز از جملة اين فرآوردهها ميباشد.
صاحب كالا يا نماينده قانوني وي به بخش (ورود اطلاعات ) مراجعه وبا در يافت فرم اوليه اظهار نامه مبادرت به ارائه اطلاعات در خواستي در متن و ظهر اظهار نامه مي نمايد ، همكاران گمركي مستقر در اين قسمت آماده كمك به مراجعين جهت رفع اشكالات و پاسخگويي به سئوالات مطروحه مي باشند، پس از تكميل اظهار نامه اوليه و تحويل آن به قسمت ورود اطلاعات اظهارنامه وارد سيستم مي شود.
قابل ذكر است كه اظهار كننده مي بايست ارزش كالا و وجوهي را كه خود محاسبه نموده به تفكيك در ظهر اظهار نامه مربوط به وارد كننده با توجه به كد هاي مندرج در جزوه (سند واحد اداري (s.a.d )) درج نمايد كه طبعأ اين ارقام بايد با ارقام محاسبه شده بوسيله كامپيوتر يكسان باشد . پس از ورود اطلاعات وهمچنين ورود هزينه هاي متعلقه به كالا، كاربراظهار نامه موجود در سيستم را از طريق رايانه خود ورايانه مركزي كنترل و پس از اخذ تائيديه ، نسبت به ذخيره نمودن اظهارنامه در رايانه كاربر و رايانه مركزي اقدام مي نمايد (شماره ذخيره محلي توسط كاربر در قسمت بالاي اظهار نامه يادداشت مي شود )رايانه مركزي ضمن ذخيره نمودن اظهارنامه (شماره ذخيره در سرور ) را
گمرك جمهوري اسلامي ايران ضمن تدوين برنامهاي جامع جهت اصلاح نظام سنتي خود، با همكاري ً برنامة عمران سازمان ملل متحد و ً كنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد ً2مصمم گرديد كه سيستم موجود كامپيوتري خود را بهبود بخشيده ، تشريفات گمركي مربوط به ترخيص كالا را تا حد ممكن، تسهيل نمايد.
به منظور تحقق اين امر، بهرهگيري از ً نظام گمركي اطلاعات رايانهاي ( نگار) در دستور كار گمرك ايران قرار گرفت.
با عملياتي شدن اين سيستم در بخش صادرات از تاريخ (17/10/76) و متعاقب آن در بخش واردات از تاريخ (12/6/77) بسياري از مراحل مربوط به تشريفات ترخيص كالا، بهويژه مواردي كه نياز به تصميمگيري و نظر كارشناسي ندارد، از طريق رايانه صورت ميگيرد و با توجه به برخورداري آن از
انجام تشريفات ترخيص كالاهاي وارداتي و همچنين صدور كالا از كشور براساس قانون امور گمركي و آئين نامه اجرائي آن منوط به تنظيم اظهار نامه گمركي و تسليم آن به گمرك ميباشد. اظهار كننده موظف است اسناد لازم را از قبيل سياهه خريد، گواهي مبدأ، اسناد بانكي و ساير مجوزهاي مورد نياز كه مقررات و قوانين مربوطه تعيين نموده است به اظهارنامه منضم نمايد.
براساس قانون مقررات صادرات و واردات كالاهاي صادراتي و وارداتي به سه گروه زير تقسيم گرديده است:
1- كالاي مجاز : كالايي است كه صدور يا ورود آن با رعايت ضوابط نياز به كسب مجوز ندارد.
2- كالاي مشروط : كالايي است كه صدور يا ورود آن با كسب مجوزهاي مربوطه امكانپذير ميشود.
3- كالاي ممنوع : كالايي است كه صدور يا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام و يا به موجب قانون ممنوع ميباشد.
كالايي كه براي ورود يا صدور آن اظهارنامه گمركي تسليم گمرك گرديده است، به لحاظ انطباق با
بارنامه به منزله سند قرارداد حمل ، رسید دریافت کالا و سند مالکیت آن است و همچنین سندی است که زمان ادعات خسارت از شرکت بیمه میتواند به عنوان پشتوانه مورد استفاده واقع شود:
جزئیات مندرج در بارنامه باید شامل موارد زیر باشد:
شرح کالا ـ علائم و یا شمارههای تجاری ـ نام کشتی حامل ـ ذکر عبارتی که حاکی از وجود کالا در کشتی باشد ـ بنادر بارگیری و تخلیه ـ نام حمل کننده کالا ـ نام گیرنده کالا ـ نام و نشانی شخصی که ورود اجناس به اطلاع او میرسد ـ هزینه حمل پرداخت شده یا قابل پرداخت در مقصد میباشد ـ تعداد نسخههای بارنامه که بصورت اصل صادر شده است ـ تاریخ صدور.
اظهاریه امضاء شدهای است که حاکی از مبداء ساخت کالا میباشد. گواهی مبداء توسط صادرکننده کالا و یا نمایندهاش تهیه میشود ولی این گواهی در بعضی از کشورها باید روی فرم خاصی که حاوی تائید
كارت بازرگاني توسط شعب اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران در تهران يا شهرستانها به نام متقاضيانيكه واجد شرايط زير باشند براي مدت يك تا پنج سال حسب درخواست متقاضي صادر ميگردد كه در صورت تأييد، توسط وزارت بازرگاني معتبر خواهد بود.
تبصره – كليه شركتهاي تعاونيكارتبازرگاني خود را صرفاً از اتاقهاي تعاون جمهوري اسلامي ايران دريافت مينمايند.
2-1- اشخاص حقيقي ايراني:
2-1-1 - داشتن حداقل سن 21 سال تمام .
2-1-2 - داشتن برگ پايان خدمت نظام وظيفه يا برگ معافيت براي آقايان.
2-1-3 - داشتن سه سال سابقه فعاليت تجاري يا توليدي به تأييد دو نفر از دارندگان كارتبازرگاني ياارايه مدرك دانشگاهي ياداشتن مجوزتوليدازيكي از وزارتخانههاي توليدي.
2-1-4- داشتن محل كسب متناسب با رشته فعاليت، اعم از ملكي يا استيجاري.
2-1-5– داشتن دفاتر قانوني و ارايه اظهارنامه ثبتي.
2-1-6 – داشتن حساب جاري در يكي از شعب بانكهاي داخلي.
2-1-7– عدم اشتغال تمام وقت و همچنين رابطه استخدامي با وزارتخانهها و سازمانهاي دولتي و قواي سه گانه.(2)
ماده 1- مفاهيم اصطلاحات گمرك به كار برده شده در مواد مختلف اين قانون طبق تعريفي است كه از طرف شوراي همكاريهاي گمركي بصورت مجموعه براي كشورهاي عضو، منتشر شده يا ميشود.
ماده 2- الف – حقوق گمركي كالاهاي وارداتي موضوع بند «الف» ماده 2 قانون امورگمركي مصوب 1350 به ميزان مذكور در جدول تعرفه گمركي ضميمه اين قانون كه براساس نظام هماهنگ شده
1- اخذ پروفرما (proforma) از شرکت فروشنده.
2- مراجعه به معاونت بازرگانی خارجی جهت تکمیل فرم ثبت سفارش.
3- اخذ مجوز و ورود طبق جدول مقررات صادرات و واردات از سازمانهای مربوط.
4- مراجعه به شرکت بیمه و اخذ بیمهنامه.
5- ثبت سفارش در بانک واسطه معامله.
به منظور ثبت سفارش کالا در بانک، پس از تکمیل فرم تقاضا برای گشایش اعتبار بانضمام فرم بانکی و پروفرما بیمهنامه و اجازهنامه نسبت به پرداخت حق ثبت سفارش اقدام مینمايیم. میزان حق ثبت سفارش به موجب قانون بودجه معین میگردد.
• پروفرما
واردکنندگان پس از مطالعه مقررات و آيیننامه و بخشنامههای مربوط به ورود کالا و کسب اطلاعات از سازمانهای مربوطه و اطمینان از این که به کالای مورد نظر اجازه ورود خواهند داد با فروشنده کالا در خارج
پرایمر قیری با پلیمر های چند گانه این پرایمر ترکیبی است از قیر، حلالهای آلفاتیک و پلیمرهای اصلاح کننده سازگار با قیر که خواص قابل ملاحظه ای به این محصول داده و باعث می شود که امکان استفاده از این محصول بر روی سطوح مختلف از جمله بتن، فلز وچوب، امکان پذیر گردد و مقاومت قابل ملاحظه ای در برابر پارامترهای محیطی از خود نشان دهند. ایزو ساروج (ب -5060) ترکیبی است یک جزئی که قادر است خلل و فرج ریز موجود در سطح را پوشانده و باعث میشود پس از اجرا، فضای بین عایق و سطوح کار کاملا عاری از هوا باشد. این هواگیری باعث استحکام و چسبندگی قوی عایق و سطح کار خواهد شد.
▼موارد کاربرد:این پرایمر به منظور آماده سازی سطوح مختلف جهت اجرای سیستم های
نانو آسفالت اختراعی، ضد ترک است و بر اثر ایجاد ترک در سطح جاده یا خیابان، قبل از اینکه ترک پیش روی کند و بزرگ شود، آسفالت به طور خودکار شروع به ترمیم قسمت ترک خورده کرده و سطح صاف ایجاد می کند.
یک مخترع ایرانی در بیست و سومین مسابقات و نمایشگاه فناوری و اختراعات مالزی ITEX به عنوان برترین مخترع خارجی سال 2012 انتخاب و معرفی شد. کامران رحمتی شادباد گفت: بیست و سومین مسابقات و نمایشگاه فناوری و اختراعات مالزیITEX در روزهای 17 تا 19 مه 2012 (28 تا 30 اردیبهشت) در مرکز همایشهای بینالمللی کوالالامپور برگزار شد.
رحمتی شاد باد ادامه داد: در این عرصه علمی - که با حضور 800 مخترع از کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکا،
این عایق در سالیان گذشته ، به علت فراوانی و عدم وجود عایق های نسل جدید ، در اکثر شهرهای کشور یکی از متداولترین عایق های سنتی مصرفی در ایران بوده است .
مواد مورد نیاز در این عایق ، گونی و قیر می باشد که گونی مرغوب و مورد نیاز ازکشورهای خارجی وارد می شود و در سه اندازه مختلف به نامهای ، گونی درجه یک ، درجه دو ، درجه سه در بازار یافت می شود .
طبق آئین نامه مقررات ملی ایران ( مبحث 5 ) مشخصات گونی ایده آل عبارتند از :
گونی باید نو ، ریز بافت ، کاملاً سالم وبدون آلودگی و چروک باشد و وزن آن در هر مترمربع حدود 380 گرم باشد.
قیر ماده ایست سیاه رنگ مرکب از هیدروکربنهای آلی با ترکیبات پیچیده که از تقطیر نفت خام بدست می آید.
2 ) قیرهای که با هوادادن به یکی از قیرهای نرم فوق تهیه می شوند
عبارتند از :
قیرهای : 20 –10 ، 30 –20 ، 50 –40 و در بعضی که معرف انعطاف پذیری قیر است نمایش داده می شود ، این قیر از دمیدن هوا در مخلوطی از قیرهای نرم و مواد روغنی سنگین بدست
زمانی که یک عنصر در بخشی از پوسته زمین متمرکز شود معدن شکل می گیرد. تاریخ بشر نشان میدهد که از آغاز دورههای زیستی، انسان همواره و به دلیل نیازهای مختلف به نحوی با ذخایر طبیعی و معادن در ارتباط بوده است. چخماق (سیلکون دی اکسید) اولین ماده ای است که بشر متوجه آن شد و از آن به علت ویژگی مضرس خود به عنوان یک ابزار برنده استفاده کرد. با پیشرفت تمدن ها، فلزات نیز مورد توجه و استفاده بشر قرار گرفتند. طلا اولین فلزی است که با شستن ماسه رودخانه ها استحصال می شد و پس از آن مس و آهن برای ساخت ابزارهای نظامی و کشاورزی از دل زمین استخراج شدند. شواهد باستانشناسی نشان می دهد که مهد استخراج فلزات توسط بشر، فلات ایران و فلات آناتولی بوده است، گستره تاریخی این شواهد از هزاره هفتم پیش از میلاد (دوران نوسنگی) تا هزاره اول پیش از میلاد (عصر آهن) است. پیشینه یکجانشینی به صورت روستا هایی با پیشه کشاورزی در فلات ایران به دوران نوسنگی (از 4000 سال تا 8500 سال قبل از میلاد) باز میگردد و نخستین اکتشافات مربوط به استفاده از فلزات نیز به همین دوره و به حدود 6500 سال قبل از میلاد در علی کوش واقع در دشت دهلران مربوط می شود.
ایرانی ها از دیرباز با روش های متفاوتی قادر به استخراج و ذوب فلزات بوده اند؛ به معدنکاری باستانی، معدنکاری «شدادی» گفته می شود. ابتداییترین روش در معدنکاری
اگر شما یک واردکننده تازه کار و هستید راهنمای زیر می توان برای شما بسیار مفید باشد:
1- آیا فروشنده و تولید کننده کالای مورد نظرتان را در خارج از کشور می شناسید؟ اگر اطلاعات آن را دارید اولین مرحله را طی کردید. در غیر این صورت باید فروشنده آن ابتدا مشخص گردد. به عنوان مثال شما می خواهیبد لامپهای کم مصرف LED وارد کنید و خودتان نیز بازار داخلی را کاملا می شناسید و به کالای فوق اشراف کامل دارید، ولی تا کنون واردات انجام نداده اید و تولید کنددگان این محصول را در خارج از کشور نمی شناتسید، لازم است که ابتدا تولید کننده (کنندگان) آن کالا را شناسایی کنید. در این صورت به دلیل صرفه جویی در زمان و هزینه و به دلیل تخصصی بودن و حساس بودن این کار (به خصوص برای اشخاصی که تازه تصمیم به واردات دارند (توصیه می کنیم جستجوی فروشنده
ماده خام گچ یا سنگ گچ در طبیعت به صورت سولفات کلسیم دی هیدرات با فرمول شیمیایی CaSo4.2H2O به وجود میآید که اصطلاح انگلیسی آن جیپسم gypsum و گچ پخته شده را در زبان انگلیسی plaster و در زبان فرانسوی gypse و گچ پخته شده را در زبان فرانسوی platre و در زبان آلمانی به ترتیب Gips و Baugips مینامند.این سنگها مواد رسوبی هستند که میلیونها سال قبل بر اثر تبخیر آب دریاها تشکیل شدهاند. فاز تبخیر که هزاران سال به طول میانجامد موجوت تشکیل قشرهای گچی با ضخامتهای زیادی میشود. انیدریت Anhydrite به صورت سنگ انیدریت CaSO4 که سولفات کلسیم بدون آب است بطور فراوان به عنوان مواد کانی در غشا زمین یافت میشود و فقط در نقاطی که منشاء آتش فشانی دارند سنگ گچ مشاده نمیگردد. علاوه بر آن ماده خام گچ انیدریت در بسیاری از صنایع نیز به عنوان فرآوردهای جنبی از ترکیبات کلسیم دار و اسید سولفوریک به شکل پودری نرم به درست میآید که به آنها نام گچ شیمیایی یا انیدریت شیمیایی اطلاق میگردد. سنگ گچ و سنگ انیدریت بطور گسترده ای
شیلهای نفتی گروه متنوعی از سنگها هستند که دارای مواد آلی بوده و بیشتر در حلالهای آلی غیرقابل حل میباشند، ولیکن میتوان بوسیله حرارت دادن (تقطیر) آنها را استخراج کرد. مواد آلی عمدتا کروژن است، ولیکن ممکن است بیتومن نیز داشته باشند. مقدار نفتی که میتوان استخراج کرد از حدود 4% تا بیش از 50% وزن سنگ در تغییر است، یعنی بین 10 و 150 گالن نفت در هر تن سنگ یا 50 تا 700 لیتر در هر هزار کیلوگرم است.
شیلهای نفتی دارای مقادیر قابل توجهی مواد غیرآلی هستند که عمدتا از کوارتز در اندازه سیلت و کانیهای رسی تشکیل شدهاند. برخی از شیلهای نفتی در